Útépítés, aszfaltozás

Alapítva 1991

A PUHI-TÁRNOK Út- és Hídépítő KFT eredményesen pályázott A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásaihoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása című, VEKOP-1.2.6-20 azonosító jelű felhívásra.
A VEKOP-1.2.6-20-2020-00191 azonosítószámmal nyilvántartásba vett, A PUHI-TÁRNOK Út- és Hídépítő KFT földmunkagép-parkjának fejlesztése és rakodókapacitásának bővítése című projekt 65.000.000.- Ft összegű feltételesen visszatérítendő támogatásban részesült.

A pályázat elszámolható összköltsége:
Szerződött támogatás összege:
A támogatás mértéke:
94.362.027.- Ft
65.000.000.- Ft
68,88%

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.02.28.

A pályázat keretében igényelt támogatásból a Társaság 1 db kompakt rakodógép, 1 db forgókotró, továbbá 1 db rakodódaru beszerzését valósítja meg.
Tekintettel arra, hogy a Társaság méretéből, kapacitásából és ehhez igazított gépparkjából adódóan jellemzően önkormányzati utak kivitelezésére vállalkozik, az építési munkák előkészítése során a városi környezethez méretezett BOBCAT univerzális kompakt rakodógépeket használja. A jelenleg elérhető új modellek, így a beszerezett S570 típus is már magasabb műszaki, technológiai színvonalat képviselnek, mint a korábbi években beszerzett kompakt rakodógépek. A hidraulikus kanálpozicionálással, elektromos vezérlésű hidraulikával és szikramentes kipufogóval felszerelt gép kedvezőbb károsanyag-kibocsátási értékekkel rendelkezik, emellett a fejlesztéseknek köszönhetően hatékonyabb és ergonomikusabb munkavégzést tesz lehetővé.

A jellemzően városi környezetben is előfordul azonban, hogy nagyobb tömegű földmunkát kell végezni a kivitelezés során, amelyhez egy 2004-es gyártású O&K MH Plus típusú forgókotró berendezés állt a Társaság rendelkezésére, amely az elmúlt 16 év alatt több, mint 13300 üzemórát futott. A beszerzett DOOSAN DX170W-5 típusú gumikerekes kotrógép kivételesen erős, ugyanakkor hatékony üzemanyag-felhasználást lehetővé tévő motorral rendelkezik, amely az alacsonyabb üzemanyag-felhasználásnak köszönhetően költséghatékonyabb és környezetkímélőbb üzemeltetést biztosít. A vezetőfülke kialakításának és felszereltségének köszönhetően extra kényelmet és biztonságot nyújt a kezelő számára. A DOOSAN alacsony rezgés-és zajszintű kabinja tágas, kiváló kilátást biztosít, amely a munkavégzés biztonságát is garantálja. A gép első tolólappal, hátsó független letalpalóval, mélyásó kanállal, billenthető rézsűkanállal, hidraulikus gyorscserélővel rendelkezik.

A projekt harmadik elemeként beszerzésre kerül egy db PK 18002 EH E típusú rádió távirányítású daru, amely az építőipari kivitelezési munkák során használt raklapos áru (térkő, betoncsövek, stb.), valamint a kisgépek (lapvibro, kishenger, stb.) hatékonyabb mozgatásában segíti majd a Társaság tevékenységét. Az új rakodódaru két hidraulika körös, amely a visszafolyó ági olajat újrahasznosítja, így költséghatékonyabb és gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé. A daru a fejlett biztonsági berendezéseknek köszönhetően kiemelten biztonságos rakodást eredményez.

A projekt keretén belül megvalósuló beruházásoknak köszönhetően csökkennek az üzemelési költségek, növekszik a hatékonyság, az elavult, biztonságos munkavégzésre korlátozottan alkalmas forgókotró cseréjével növekszik a Társaság földmunka kapacitása, amelyek együttesen segítik a Társaságot abban, hogy személyi állományát a koronavírus járvány miatti nehéz gazdálkodási körülmények ellenére is teljes létszámban megtartsa.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /cphome/nxt22010/public_html/inc/functions.php on line 1863